De Boekenjager

Moet je weten dat ik al jaren een boekenverzamelaar ben. Een boekenverslinder. En ook een boekenkoper. Mijn boekenkast is een aaneengesloten geheel van wijnkistjes met toch vooral al gelezen boeken. Laat ons zeggen dat ik dus wel een en ander weet van boeken. Maar dat je boekenjager kon worden, dat wist ik nog niet.

Ik wil het eerlijk vertellen hoe het is gelopen. Ik heb het zwerfboek niet zelf gevonden. Mijn buurvrouw wel, zij vond het in ons eigen straat. Maar omdat zij geen lezers zijn, bracht ze het naar mij. Net voor de garageverkoop in de straat had ik al in haar bananendoos vol boeken mogen snollen naar die pareltjes die ik nog niet had. En die mocht ik dan zomaar hebben. Bedankt nogmaals buurvrouw!

IMG_20181220_180108.jpgJe hebt zwerfboeken in allerlei gewichten en maten, leer ik op de facebook pagina van de boekenjagers. Ik krijg ‘Dik in mijn hoofd’ van Victoria Farkas te lezen. Bedoeling is dus dat je het vindt, leest, en dan terug verstopt. Dan ben je een boekendropper.

Niet direct het boek dat ik zou kopen, maar ik heb het wel gelezen. Het is eigenlijk een jeugdboek, over anorexia. Misschien wel een heel actueel onderwerp. Met alle schoonheidsidealen en mogelijke plastische chirurgie sta ik er niet van versteld dat veel meisjes slecht in hun vel zitten. Niet alleen jong, maar ook oud. Je duikt mee in het leven en de denkwereld van Roos, die zelf niet doorheeft hoe mager (en lelijk!) ze er eigenlijk uitziet. Minder eten, laxeermiddelen en uiteindelijk overgeven. Tot heel haar leven in functie staat om toch maar nóg magerder te worden. Haar vriendinnen en ouders zien het uiteindelijk wel, maar dan moet Roos nog geholpen willen worden. De online hulp van zogezegde soulmates (die dan nog magerder zijn als zij) maakt het er niet gemakkelijker op. Gelukkig is het voor Roos net niet te laat.

Gewoon al omdat het een zwerfboek is, heb ik het met plezier gelezen. En nu ga ik het terug verstoppen! Als boekendropper. Aan de volgende boekenjager om het te vinden! Veel succes!

2 gedachten over “De Boekenjager

Plaats een reactie